Des de la seua fundació l’any 1963, el col·legi Santa Creu ha sigut un referent d’integració, interculturalitat i educació en valors als barris de la Creu de Mislata i d’Arnixes de València. Actualment, està catalogat com a centre CAES i compta amb els següents nivells educatius: E. Infantil de 0 a 6 anys, E. Primària, E.S.O i Cicles Formatius.

En 1991, amb l’obertura del Centre d’Acolliment al Refugiat (CAR) a Mislata, el centre obri les seues portes a tots els xiquets i xiquetes que arriben a Espanya perquè puguen tenir una educació integral i aprenguen les nostres llengües.

Amb la finalitat d’atendre els nous reptes que suposa l’escolarització d’alumnat immigrant, la Direcció general de Centres Docents aprova el Projecte d’Acció Educativa Preferent (PAEP) que el Claustre de Professors elabora i que més endavant es transformarà en un Projecte de Compensació Educativa.

A més, l’any 2000 s’inicia la col·laboració amb l’Associació Humanitària Internacional de Mislata (AHUIM), que acull a xiquets i xiquetes Sahrauís per a tractar les seues malalties a València. Durant les seues llargues estades a Espanya, els xiquets i xiquetes d’aquesta associació s’escolaritzen en el nostre centre.

Des de l’any 2006 fins al 2018, comptem amb aules PASE (Programa d’Acolliment al Sistema Educatiu) en les quals es donava una atenció individualitzada a l’alumnat que s’incorporava al nostre sistema educatiu i que desconeixia un o els dos idiomes oficials de la nostra Comunitat. Actualment, continuem amb aquest important treball des de diverses actuacions dins del PAM del centre (Pla d’Actuació per a la Millora)

D’altra banda, l’any 2008 s’inicia el Programa Plurilingüe per a impartir l’ensenyament de l’anglès a partir dels quatre anys. Actualment, l’anglès, el valencià i el castellà estan presents en totes les aules.

A partir de l’any 2011 ens convertim en una escola cooperativa, adoptant els principis educatius que açò comporta i col·laborant estretament amb les entitats que ens envolten.

ELS NOSTRES ASSOLIMENTS I COL·LABORACIONS

 • Participem amb diverses entitats com “Save the Children” i “UNICEF”
 • 2015: Participació del Centre en l’IV Congrés Mundial de Scholas Occurrentes, (entitat promoguda pel Papa Francisco), del 2 al 5 de febrer, en la Ciutat del Vaticano. En el mateix es va presentar el projecte de ApS realitzat per alumnes d’ESO del curs 2013-2014: “Refugiats, experiències i emocions”.
 • 2014: Primera associació escolar bilateral dins dels projectes europeus Comenius, amb el centre turc Usak Trade Vocational, Hotel and Tourism Vocational Hihg School.
 • El projecte “Fem Aprenentatge servei. Una experiència d’innovació educativa i de canvi social” és seleccionat com a projecte d’innovació en la convocatòria d’ajudes (Ordre 56/2014, de 4 de juliol) de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, per a la realització de projectes d’investigació i innovació educativa sobre el desenvolupament del currículum durant el curs 2014-2015. El projecte es desenvolupa en l’etapa d’ESO.
 • 2013: Organització de la presentació a Mislata de la IV Declaració Educativa de la UCEV (Va unir de Cooperatives d’Ensenyament Valencianes): La societat necessita centres educatius compromesos amb el futur.
 • El projecte “Llegim en parella. Una experiència d’innovació per una escola inclusiva” és seleccionat com a projecte d’innovació en la convocatòria d’ajudes (Ordre 68/2013, de 25 de juny) de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport per a la realització de projectes d’investigació i innovació educativa sobre el desenvolupament del currículum durant el curs 2013-2014. El projecte es desenvolupa en l’etapa de Primària.
 • 2011: PREMI MILLOR EMPRESA COOPERATIVA, pel qual es reconeix l’esperit emprenedor i la creació de la cooperativa Mestres de la Creu. Aquest guardó s’atorga per “Emprenem Junts” del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç i pel IMPIVA de la Generalitat Valenciana, en el dia de la Persona Emprenedora de la Comunitat Valenciana 2011, en el qual es premien les millors iniciatives emprenedores.
 • Projecte d’educació per al desenvolupament A través dels meus ulls – A través dos meus olhos. En col·laboració amb les ONG AHUIM i Metges del Món es publica un llibre (Dep. Legal V-1784-2011) en el qual es va donar veu als xiquets i xiquetes del nostre centre i d’un centre de Moçambic en el qual descobreixen la seua realitat, el seu entorn i vida quotidiana.
 • Rebem el Segell “Centre Educatiu Solidari”, atorgat per la Fundació Solidaritat i el Voluntariat de la Comunitat Valenciana, “fundar”, del Ministeri de Treball i Immigració i que compta amb el suport de la Generalitat Valenciana. Entrem en la Xarxa de Centres Educatius Solidaris per difondre i promoure valors de voluntariat, integració, diversitat i solidaritat entre l’alumnat.
 • 2009: Premi per l’elaboració de material didàctic dirigit a l’atenció educativa de l’alumnat immigrant, convocat per la Conselleria d’Educació.
 • Premi “Sóc el col·le que millor desdejuna” organitzat per la Direcció general d’Innovació Educativa en col·laboració amb Kellog’s pel projecte “Desdejune Internacional”, en el qual es presenten les diferents alternatives per al desdejuni saludable de totes les nacionalitats presents en el Col·legi.
 • Premie Pare Jofré, impulsat per la Conselleria d’Educació per a guardonar als centres educatius pel foment de la solidaritat en l’àmbit educatiu.
 • 2006: El premi Nobel de la Pau de 1996, Monsenyor Carlos Ximenes Belo (bisbe de Dili –Timor-Leste-), visita el col·legi, intercanviant vivències amb l’alumnat i professorat i animant a lluitar per la pau.
 • Som “Escola Sense Racisme”, atorgat per l’ONG “Assemblea de Cooperació per la Pau”.
 • 2005: Premis BUPI (Bones Pràctiques per a la Integració) que la Conselleria d’Immigració i Ciutadania convoca amb la finalitat de promoure la integració escolar i social de l’alumnat immigrant i l’educació intercultural. També obtenim premis en les convocatòries de 2006, 2007 i 2008.
 • Visita de l’Ambaixador de Bona Voluntat de l’ONU, Youssou N’Dour, que coneixedor de la labor que desenvolupa el Centre, ens anima a continuar amb ella.
 • 2004: Participació en el Fòrum Infantil UNICEF realitzat en les Corts Valencianes, patrocinat pel fòrum de les Nacions Unides per a la Infància. Es continua participant des de llavors ininterrompudament.