La nostra escola

A la nostra escola tenim el compromís d'educar íntegrament per a créixer com a persones crítiques, empàtiques i solidàries. L'educació inclusiva i en valors són el pilar fonamental del nostre dia a dia.

   

CENTRE PROMOTOR DE L'ACTIVITAT FÍSICA

Com a Centre Educatiu Promotor de l'Activitat Física i l'Esport reconegut per la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, l'escola participa en diversos programes esportius com la lliga escolar de Colpbol, la lliga de natació, el programa "Esport a l'escola", la lliga de petanca, etc. A més, col·laborem amb diferents federacions i fundacions, com la Fundació Trinidad Alfonso i Llevant UD, la Federació de pilota, bàdminton, beisbol, esports adaptats i orientació.

Entenem l'educació física com una eina imprescindible per a la formació integral del nostre alumnat, per la qual cosa fomentem els valors de l'esport en el dia a dia.

pati coeducatiU

Aprendre a valorar als altres, treballar en equip i respectar altres cultures és fonamental en el món globalitzat. Gràcies al nostre hort escolar i els diferents racons proposats, els i les alumnes aprenen la importància de la igualtat i aprenen valors fonamentals.

PROGRAMES PER A MILLORAR LA LECTURA

El nostre centre ha sigut seleccionat com a projecte pilot per a posar en pràctica el projecte LEEDUCA a les aules d'infantil 3, 4 i 5 anys en col·laboració amb la Universitat de Màlaga. Aquest programa consisteix en una estimulació del llenguatge oral que facilitarà l'aprenentatge de la lectura de tots els nostres alumnes. A partir dels 4 anys, implementem el programa "Millorem l'atenció i el raonament", que millora les habilitats prelectoras.

En Educació Primària continuem treballant aquesta habilitat amb el programa "Llegim en parella", que es basa en la figura tutor-tutoritzat i millora la comprensió lectora, i l'apadrinament lector. A més, els alumnes de 5é i 6é participen en les Tertúlies literàries dialògiques. Gràcies a elles els alumnes i alumnes milloren la seua competència lectora i la seua capacitat d'expressió oral en públic.

programa d'emocions

Posem en valor  la intel·ligència emocional com un dels pilars fonamentals  per al desenvolupament integral del xiquet/a, ensenyant-li a reconéixer els sentiments propis i aliens,  i l'habilitat per a aprendre a gestionar-los. El Projecte de les Emocions té com a objectiu fonamental buscar un aprenentatge social i emocional a través del qual els nostres alumnes adquirisquen i aprenguen a aplicar els coneixements, actituds i habilitats necessàries per a entendre i manejar les emocions, aconseguir  metes exitoses, sentir i mostrar empatia pels altres, establir i mantindre relacions positives, i, finalment, aprendre a prendre decisions responsables.

gabinet psicopedagÒgic autoriTZAT

Servei disponible per a totes les nostres famílies i alumnat, inclòs en els serveis del centre.

school to school

Gràcies a aquest projecte de la Fundació Vicente Ferrer, els nostres alumnes prenen consciència de les desigualtats i aprenen valors de solidaritat i justícia social a través de l'intercanvi cultural entre el nostre centre i una escola de l'Índia.