La setmana del 15 al 19 d’abril va tenir lloc la segona mobilitat del Programa Erasmus + de Secundària. Vam rebre la visita d’alumnat i professorat de Portugal i d’Eslovàquia.

El programa porta per nom “Solidarity through volunteering” i les activitats han volgut fomentar l’esperit solidari i participatiu en la societat del  nostre alumnat, així com la defensa del medi ambient i la sostenibilitat del nostre entorn natural.

Per a aconseguir-ho es van planificar nombroses activitats amb institucions i ONGs del nostre entorn, a les que volem agrair molt sincerament tot el seu esforç i implicació en la nostra Setmana Erasmus +:

  • Ajuntament de Mislata, la regidoria de Joventut i els/les responsables del Centre Jove del Túria: que van col·laborar activament en l’organització de la visita a l’entorn natural de l’Albufera i el tancat de la Pipa. També amb la impartició del taller de “Prejudice Collection”.
  • Centre d’Acollida a Refugiats de Mislata: que ens van ensenyar la manera com acullen i integren a les persones migrants en la nostra societat.
  • Save the Children: van dissenyar una activitat per a treballar valors solidaris.
  • Cáritas València: van fer un taller per grups on reflexionaven sobre les característiques del voluntariat.
  • Creu Roja: van fer l’activitat “basuraleza” per a fomentar la recollida de deixalles en l’entorn del llit del riu Túria.

A més a més també van haver activitats més lúdiques on tot l’alumnat i professorat va gaudir de valent, com el dia que vam dinar truita de creïlla o la paella party, per a que els nostres convidats degustaren els menjars típics valencians.

Teniu una mostra de fotos de totes estes activitats per a que pugeu vore què bé s’ho van passar totes i tots i quantes coses van compartir i aprendre junts.

En definitiva, va ser una setmana de convivència amb alumnat i professorat d’altres països que ha enriquit molt a la nostra escola. El programa Erasmus + de Secundària continuarà a finals de maig amb la visita a Eslovàquia. Seguirem informant!

 

Related posts