Fuente: UCEV https://www.ucev.coop/noticias/1460#.YjGZD8jk7_Q.twitter

Activitat del Projecte d’Investigació i Innovació Educativa “Aprendre fent cooperativisme”

Alumnat de Mestres de la Creu Coop V visita l’ empresa Vento Maquinaria Industrial Coop V

L’alumnat de primer curs del Cicle Formatiu Gestió Administrativa del centre educatiu Mestres de la Creu Coop. V. de Mislata, van visitar l’empresa cooperativa Vento Maquinaria Industrial, situada en el Polígon Industrial Fuente del Jarro de Paterna. Aquesta visita és una activitat programada dins del Projecte d’Investigació i Innovació Educativa “Aprendre fent cooperativisme”, que aquest curs s’està realitzant. Amb aquest projecte s’integra el procés de creació d’una cooperativa escolar dins del currículum i la programació didàctica, mitjançant diferents activitats d’aprenentatge.

Construcciones Vento SL va nàixer l’any 1940. En l’any 1977 es va transformar en societat cooperativa, Vento Maquinaria Industrial S. Coop V. En 1988 va nàixer Indetec Tecnologia Industrial i es va crear el Grupo Vento format per les dues empreses.

El Grupo Vento és especialista en el disseny i fabricació de maquinària industrial. Són un equip de grans professionals amb molta experiència, els quals desenvolupen projectes en diversos sectors industrials.

El seu creixement s’ha fonamentat en un esperit innovador, el compromís mediambiental, inversions productives i fiables i en una aposta per les persones.

L’alumnat acompanyat per dos professores van recórrer les instal·lacions, les quals disposen de la infraestructura necessària per a poder fer realitat tots els seus projectes. Segons han comunicat, “considerem aquesta visita molt interessant i motivadora”.

El president de Vento, Francisco Piñero, els va ensenyar les instal·lacions i va saber transmetre la il·lusió i l’esforç que han realitzat des del seu inici, l’any 1940, per a convertir una xicoteta empresa familiar en una gran cooperativa, compromesa amb el medi ambient i les persones.

Segons expliquen des de Mestres de la Creu, “aquesta activitat ha desenvolupat en l’alumnat habilitats com la iniciativa, la presa de decisions, la creativitat i el treball en grup, a més d’assimilar conceptes bàsics sobre la creació i gestió de les cooperatives i fomentar l’esperit emprenedor”.

Related posts