L’escola ha participat en la Trobada d’Escoles en Valencià del 2021, la qual ha estat acollida a Alaquàs organitzada pel Guaix, la Coordinadora pel Valencià de l’Horta Sud.
Enguany, després de la suspensió de les Trobades del 2020 a causa de la pandèmia, les Re#Trobades han tingut un caràcter especial: d’una banda, s’ha volgut celebrar el fet de poder-les tornar a celebrar de manera presencial; d’una altra, l’organització ha estat encara marcada per les normes de prevenció i protecció davant la Covid-19: per cada municipi de la comarca sols ha pogut participar un centre, i per cada centre només han pogut acudir un màxim de 5 persones.
La nostra escola ha estat el centre triat com a centre de Mislata per participar en aquest acte, el que ens va fer molta il·lusió. Els alumnes Ismail Ouaziz (de 4t de Primària) i Mihaela Bircoci (de 6è de Primària), juntament amb professorat de l’escola, han estat els nostres representants. A més a més, hem estat acompanyats per Pepi Luján, en representació de l’Ajuntament de Mislata com a Regidora de Cultura, qui també s’ha sumat a la celebració.
Durant l’acte hem pogut plantar al Parc del Dijous d’Alaquàs els plançons que com a símbol de la Trobada ens havien proporcionat i que hem estat cuidant a l’escola al llarg de les darreres setmanes.
Les Re#Trobades de 2021 han tingut com a lema ‘Llavors de Futur’. Per això Escola Valenciana, organitzadora de les Trobades d’Escoles en Valencià, ha repartit més d’un milió de llavors i plançons entre les escoles valencianes. Aquestes llavors “representen el paper que tenim cadascuna i cadascú de nosaltres en el futur del valencià”.
Que aquest missatge i que actes tan bonics com el de hui ens continuen encoratjant a conrear una escola oberta, de totes i tots, i on el valencià arrele i cresca amb força.

Related posts