23 docents valencians participen al XVIII Congrés de la Unió Espanyola de Cooperatives d’Ensenyament (UECoE), celebrat a Santander.
En aquest Congrés s’ha acordat que el XIX d’UECoE serà acollit per la UCEV el 2020.

Els dies 17, 18 i 19 d’octubre, s’ha celebrat a Santander el XVIII Congrés de la Unió Espanyola de Cooperatives d’Ensenyament (UECoE), acollit per l’Associació de Centres d’Ensenyament d’Economia Social de Cantàbria (ACES-Cantàbria). El Congrés, amb el lema “Educar en tots els sentits” ha reunit més de dos-cents congressistes provinents de totes les federacions territorials que constitueixen la UECoE. El Congrés ha combinat activitats de reflexió sobre diferents temes relacionats amb l’educació i la realitat del cooperativisme educatiu, amb visites que han permès conèixer alguns dels projectes educatius de les escoles cooperatives càntabres.

La delegació de la Unió de Cooperatives d’Ensenyament Valencianes (UCEV) ha estat formada per un total de 23 docents en representació de diverses escoles cooperatives. La representació valenciana al Congrés, a més a més de participar activament en els diferents espais de treball i reflexió, ha tingut un protagonisme especial ja que en l’última sessió del Congrés es va anunciar que el pròxim Congrés d’UECoE l’any 2020 serà acollit per la UCEV.

Aquest anunci es féu públic davant el plenari del Congrés en la sessió de conclusions prèvia a la cloenda. La delegació valenciana va presentar un vídeo d’invitació a eixe Congrés del 2020, el qual transmetia aquest missatge d’invitació a partir d’una interpretació musical enregistrada a la III Trobada de Corals d’UCEV celebrada el 2017.

Posteriorment, Miquel Ruiz, com a President de l’entitat, va adreçar-se als congressistes acompanyat de tota la delegació valenciana per presentar la temàtica del futur Congrés: “Us proposem que aquest Congrés gire entorn a l’art en l’educació i a l’educació en l’art. Per això, volem que la creativitat cooperativa que brolla de l’educació estiga present com a contingut principal en la trobada que acollirem”.

Així mateix, va manifestar el desig de la UCEV que tot el treball, energies i il·lusions que supose l’organització d’aquest Congrés del 2020 revertisca a “fer créixer les escoles de totes i tots els participants al futur Congrés, fer créixer les federacions que formen aquesta confederació cooperativa que és la UECoE, i sobretot, revertisca a fer més fort el model d’escola cooperativa”.

Finalment, parafrasejant els versos de Vicent Andrés Estellés, Miquel Ruiz va apostar per un Congrés en què “baixem al carrer, participem i intentem fer-ho d’una forma unida, alegre i, per què no, combativa: perquè són moltes les propostes i reivindicacions que el cooperativisme educatiu és capaç de generar per continuar contribuint a millorar l’educació”.

Related posts

Leave a Comment