SAVE THE CHILDREN, IKEA i l’ESCOLA ens hem unit en un projecte que ha fet possible un nou disseny del nostre pati.

Des de fa uns anys, Ikea i Save the Children desenvolupen un projecte d’adequació d’espais exteriors i horts urbans en diferents centres escolars valencians on Save the Children treballa amb població infantil vulnerable. La nostra escola col·labora amb Save the Children en distints programes des de fa uns quants cursos.

Eixos nous espais no constitueixen una mera actuació cosmètica, sinó que estan pensats participativament amb un doble objectiu: millorar el projecte educatiu de l’escola on es realitza la intervenció i potenciar la labor de Save the Children en eixa escola per mitjà de l’adequació ad hoc dels espais ludicoeducatius.

En aquest cas, a la nostra escola i gràcies a aquest projecte, durant els passats 31 de maig i 1 de juny, alumnes i mestres, amb el suport de personal voluntari d’Ikea i Save the Children, vam treballar de valent per construir el nostre pati nou. El disseny d’aquest pati va ser un treball col·laboratiu entre personal d’Ikea i professorat del centre, mentre que tots els materials per fer realitat el projecte van ser aportats per aquesta entitat.

Així, amb l’objectiu de convertir el nou pati en una zona d’esplai polivalent, s’han creat una sèrie de nous espais: una zona de representacions, una àrea d’exposicions presidida per un original mapamundi en què queda plasmada la diversitat cultural de l’escola i el seu entorn, una zona d’hort escolar i, finalment, un espai de reciclatge.

La inauguració del pati nou es va realitzar el passat 5 de juny en un acte amb una presència extraordinària de convidats i amics de l’escola. Aquest acte, amb participació activa de l’alumnat de Primària i de l’ESO i presència de mestres i representants de les nostres famílies, va comptar amb la presència de diferents representants d’institucions i entitats, destacant l’assistència de Carlos Fernández Bielsa, Alcalde Mislata, i d’Alberto Ibáñez Mezquita, Secretari Autonòmic d’Inclusió. També van participar-hi Rodrigo Hernández Primo, Delegat de Save the Children a la Comunitat Valenciana, i Carmen Spinola, Directora de la botiga Ikea València. A més a més, l’escola va convidar diferents personalitats vinculades al projecte educatiu del centre i també representants de nombroses entitats del barri de la Creu i de Mislata.

Related posts

Leave a Comment