L’activitat es desenvoluparà simultàniament en tres museus de València i està basada en les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). La cloenda de l’activitat serà un concert d’alumnat del centre a la Creu de Mislata.

El pròxim dijous, 17 de maig, l’etapa d’ESO de l’escola SANTA CRUZ de Mislata celebrarà el Dia Internacional dels Museus amb una gran activitat organitzada amb distints espais museístics de la ciutat de València. Una activitat innovadora que treballarà continguts diversos de les àrees de ciències socials i on les TIC seran un element central. Una experiència pionera en què el museu esdevé espai d’aprenentatges per la gent jove i on la gent jove s’implica en la difusió de la realitat del museu.

Culmina així un treball de col·laboració continuat que durant les darreres setmanes han dut a terme professorat i alumnat del centre i responsables dels museus participants.

L’objectiu principal de l’activitat és que l’alumnat descobrisca de manera activa i lúdica diferents espais museístics de la ciutat: el Centre Arqueològic de l’Almoina, el Museu Històric Municipal i el Museu d’Història de València.

A més a més, en coherència amb el lema del Dia dels Museus d’enguany, “Museus hiperconnectats”, els nostres alumnes realitzaran aquesta descoberta connectats. Això serà possible gràcies a la connexió via internet que s’ha establert entre els tres espais. D’aquesta manera, els alumnes, organitzats en grups, no sols coneixeran els continguts del museu que visiten, sinó que a més a més podran compartir els seus aprenentatges amb els companys que estiguen visitant els altres espais. Així, tota l’activitat ha estat organitzada com un joc que se servirà de les TIC. La gamificació és un dels principals elements metodològics de l’activitat.

Aquesta activitat simultània als tres espais museístics tindrà lloc entre les 10:30 i les 12:00.

Com a colofó, l’alumnat de 6è de Primària i de 1r d’ESO oferirà un concert, “Música per als Museus”, que tindrà lloc a les 12:00 del migdia a la Creu de Mislata (al costat del MHV i de l’aulari de l’ESO del centre). Aquest concert, gràcies a la connexió entre els tres espais, es retransmetrà en directe des la plaça de la Creu als tres museus connectats.

Related posts

Leave a Comment